Spolek FeliSter z.s.

13.2.2022
Jaký má pro nás  tato spolupráce význam ?  Odpověď je jednoduchá. Velký. 

KasProCats, a jeho kastrační program, nám pomohl s financováním kastrací  již několika  desítek koček v Pečkách a širokém okolí, v Třebestovicích, a mnoha dalších obcích, kde  je zájem o kočky bez domova ze strany  zodpovědných úřadů minimální, či spíše žádný. Obcí či měst, která  jsou osvícená, a tento problém odpovědně řeší,  je stále zoufalé minimum.  Tíha odpovědnosti tedy leží na spolcích, které se záchranou koček zabývají. Z důvodu prevence  "kočičí apokalypsy", spolky na své náklady bezprizorné  kočky odchytávají, a prioritně nechávají kastrovat, aby nedocházelo k opakovanému rozmnožování, a tím i  stále zoufalejší situace koček bez domova. A v pomoci  zajišťování  kastrací  je role KasProCats  nesmírně důležitá.

Dalším, neméně významným prvkem spolupráce,  je poradenství ze strany KasProCats, jmenovitě pana Kristka . Můžeme se na něj kdykoliv obrátit v situacích, kdy si nejsme jisti postupem při řešení složitých situací, pomáhají nám při jednání s  Obecními či Městskými úřady, radí nám. Bez této spolupráce by naše situace jako malého, krátce založeného  spolku, byla o dost složitější.

Děkujeme  KasProCats  za  podporu, a  rádi v této vzájemné spolupráci budeme i nadále pokračovat, protože nás  čeká další nelehký rok  snahy o lepší život  koček, které si život bez domova nevybraly. 

Martina Burešová a Nela Byrt, Spolek FeliSter z.s. - útulek Radim kočkám, Radim